Detaylar, Kurgu ve Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Fakat, yangın kapısı satıcıları beyninde paha farklılıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, oranlı fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, diğerleri faziletli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Yangına Dayanıklılık: Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylelikle yangın kabilinden durumlarda dahi kapılar insanoğluın çıkışı ciğerin elverişli konumda evet.

Binalarda belirli standartlarda durum alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu müşterek standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı essah itilen ve kolayca açılmasını sağlayan panik dizi şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı kucakin az çok nöbetlevsel şekilde fariza yapmalıdır.

Merdivenin enliliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Bu mevzuda salahiyettar yangın firmasından saye alabileceğiniz kabil, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de terbiye verdikleri bilinmektedir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız stabil başüstüneğu denli, şık bir görünüm katkısızlayabilmek karınin kullanılacağı mekana bakarak bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik pas sistemi, yangın anında kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin Yangın çıkış kapısı istanbul hala esrar sızdırmaz olduklarını organize kontroller ile denetlemek ve muayene etmek bileğerlidir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut elan enikonu gereç kullanılabilir. Gine bu tip bapda bir ölçün olmadığı kucakin sac kalınlığı 1.0 mm yahut henüz edepli kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı başka ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlamış olan fiyatlara tedarik etmek mümkündür. Acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın baplarının kullanıldığı ev ve iş yerlerinde 50 kişiden bir tomar beniâdem evetşıyor ise yangın bapsı gidiş veçheüne doğru açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapısının) taban amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide bünyelmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki tütün, yangın, kavara vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu menfi koşulların öteki katlara geçişini dikilmek yahut olanaklı olduğu denli geciktirmektir.

Tahliye Süresini Kısaltma: Kapıların bir binada var olma sebeplerinin başlangıcında evgin durumlarda boşaltma süresini kısaltma maslahatlevi gelir.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile ilişkin hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Hamiş: Haberde adı geçen firma isimleri ve yangın kapısı fiyatları, referans olarak tasarlmamıştır. Oluşacak maddi ve tinsel sorunlardan Tempo Online sorumlu tutulamaz.

Report this wiki page